06 martie 2018, 15:45 Sport views 22807
Alexandra Chiriacova și Vladislav Ursu au devenit campioni naționali la tenis de masă
06 martie 2018, 15:45 Sport views 22807

Alexandra Chiriacova și Vladislav Ursu au devenit campioni naționali la tenis de masă

Alexandra Chiriacova din Dubăsari și Vladislav Ursu (Chișinău) au cucerit, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, în premieră, titlurile de campioni naționali la tenis de masă, ediția 2018, relatează MOLDPRES.

Alexandra Chiriacova (13 ani) a devenit cea mai tânără campioană în istoria turneelor desfășurate până în prezent. Ea a învins în toate partidele disputate. Victoria cea mai dificilă (3-1) a repurtat-o în meciul cu ocupanta locului doi la actuala ediție Ecaterina Jibric (Chișinău), campioana din anul trecut. La scorul 2-0 partenera de întrecere a modificat puțin tactica de joc și a câștigat setul al treilea. Al patrulea set s-a derulat punct în punct de ambele părți până la scorul 10-10. În prelungiri a învins cu 14-12 Alexandra Chiriacova. Locul trei a revenit concitadinei Ecaterina Șmâganovscaia.

"Am muncit mult la antrenamente pentru aceste două locuri premiante. În special, cu Alexandra Chiriacova la capitolul contraatac în vederea meciului cu Ecaterina Jibric, o jucătoare ofensivă. Victoria obținută a fost determinată și de faptul că ea a fost legitimată și se antrenează și la Centrul olimpic al loturilor naționale de tenis din Constanța (România)", a declarat ieri pentru agenție directorul Școlii specializate din Dubăsari, Valeriu Grosu.

Vladislav Ursu a jucat în finală cu Andrei Puțuntică, originar din Călărași. Ambii sunt legitimați la cluburi din bundesliga Germaniei. Vladislav Ursu a fost mai precis în loviturile decisive, în special, cele executate cu reverul paletei și a învins cu scorul 4-2 (11-7, 11-8, 7-11, 11-8, 4-11, 12-10). Este de remarcat, însă, că Andrei Puțuntică, campion anul trecut, a fost obligat de circumstanțe să joace cu paleta sa de rezervă. Pe locul trei s-a clasat Veniamin Dubrovin (Bălți).

La proba dublu masculin campioni au devenit Vladislav Ursu și Andrei Puțuntică. La dublu mixt pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat duetul Andrei Puțuntică–Natalina Brânză (Bălți). La dublu feminin cea mai bună a fost perechea Alexandra Chiriacova–Olga Blizneț (Dubăsari). Ediția recentă a fost a 24-a în istoria campionatelor individuale.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

tenis de masă , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.