14 iunie 2023, 11:00 Sport views 995
Un arcaș moldovean a ajuns numărul șase mondial
14 iunie 2023, 11:00 Sport views 995

Un arcaș moldovean a ajuns numărul șase mondial

Fiind deja în Top 10 cei mai buni arcași din întreaga lume, Dan Olaru are toate şansele să ajungă şi lider mondial. Pentru a reuși o astfel de performanță, sportivul din Republica Moldova trebuie să înregistreze noi succese răsunătoare, precum e cel de la Cupa Mondială.

După o serie de competiții de anvergură, Dan Olaru a revenit în Republica Moldova. Arcașul a luat aurul la Cupa Mondială, o performanță istorică pentru Republica Moldova, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„- Cînd ai realizat că medalia de aur poate fi a ta? – Cînd am ajuns pe podium. Pînă în ultimul moment nu știam. Toate duelurile au fost dificile", a povestit arcașul

Cu acest succes, Dan Olaru și-a asigurat, în premieră, prezența în finala Cupei Mondiale, unde vor concura opt cei mai buni sportivi.

Arcașul putea să-și treacă încă o medalie în palmares, la Grand Prix-ul din Croația. Însă a pierdut în fața unui sportiv din Slovenia.

„Eu sînt mulțumit cu acest rezultat deoarece am avut dueluri foarte bune, iar competițiile de bază și cele mai importante abia urmează", a spus Dan Olaru

Rezultatele înregistrate în ultima perioadă i-au adus sportivului un număr impunător de puncte. Dan Olaru se află, în prezent, pe locul șase în clasamentul mondial, pentru prima oară în carieră.

"Din patru concursuri, Dan a fost în trei finale. Într-adevăr, a ocupat de două ori locul patru, dar în schimb a luat aurul", a menționat Irina Cecanova, antrenoarea sportivului.

Potrivit lui Dan Olaru, dacă va mai înregistra asemenea rezultate în acest an, atunci el ar putea ajunge și primul.

„Dacă voi mai reuși asemenea rezultate anul acesta se poate de ajuns și primul. Dar e foarte complicat. Pentru primul loc este o mare bătălie", a spus Olaru.

Pentru Dan Olaru urmează o altă serie de turnee de calibru, printre care Jocurile Europene și Campionatul Mondial. Cîștigarea medaliei de aur la una dintre aceste două competiții îi poate aduce arcașului biletul de calificare la Olimpiada de la Paris.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dan Olaru , tir cu arcul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.