03 iulie 2023, 18:30 Sport views 1408
La Chișinău, se desfășoară Campionatul European de Haltere pentru tineri
03 iulie 2023, 18:30 Sport views 1408

La Chișinău, se desfășoară Campionatul European de Haltere pentru tineri

Moldova găzduiește, în premieră, Campionatul European de Haltere pentru tineri. Evenimentul are loc în perioada 1-10 iulie și întrunește 346 de sportivi și sportive din 37 de țări. Țara noastră este reprezentată de 32 de tineri halterofili și halterofile.

Ministrul Anatolie Topală a transmis un mesaj de felicitare tuturor participanților, menționînd că organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură este o onoare pentru Republica Moldova, transmite Noi.md.

„Cred că o lume întreagă îl cunoaște pe halterofilul nostru de aur, campionul olimpic, Tudor Casapu, dar și pe alți halterofili și halterofile care ne-au reprezentat țara cu demnitate la competițiile sportive internaționale. Desfășurarea în Republica Moldova a Campionatului European de haltere este o recunoaștere a faptului că țara noastră este parte integrantă a sportului european”, a spus ministrul.

Președintele de onoare a Federației de Haltere din Republica Moldova, Tudor Casapu, le-a dorit succese participanților în competiție, apreciind efortul tuturor celor implicați în organizarea evenimentului.

„Doresc sportivilor succes și cît mai multe recorduri. Bun venit tuturor în Republica Moldova!”, a spus Tudor Casapu.

Campionatul European de Haltere se desfășoară la Chișinău Arena. Intrarea la eveniment este liberă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.