20 iulie 2023, 14:00 Sport views 1677
Drapelul Republicii Moldova, înmînat sportivilor care vor participa la Jocurile Mondiale Universitare 2023
20 iulie 2023, 14:00 Sport views 1677

Drapelul Republicii Moldova, înmînat sportivilor care vor participa la Jocurile Mondiale Universitare 2023

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a înmînat drapelul de stat al Republicii Moldova echipei de 18 sportivi și sportive care va reprezenta țara noastră la Jocurile Mondiale Universitare 2023.

Evenimentul va avea loc în perioada 28 iulie - 8 august, în orașul Chengdu, Republica Populară Chineză.

În cadrul festivității, Dan Perciun a felicitat sportivii pentru rezultatele obținute și curajul de care dau dovadă, menționînd că participarea tinerilor în cadrul evenimentelor internaționale contribuie la promovarea imaginii întregii țări.

Totodată, ministrul i-a înmînat Maestrului Emerit al sportului Dan Olaru, drapelul Republicii Moldova, care va fi purtat de echipă în cadrul competiției. Dan Olaru a fost desemnat portdrapelul țării noastre la Jocurile Mondiale Universitare 2023.

Programul Jocurilor Mondiale Universitare include 15 probe obligatorii și alte 3 probe alese de Comitetul Organizatoric din China. Țara noastră va participa la 8 probe sportive: atletism, judo, tir cu arcul, taekwondo WTF, înot, scrima, canotaj, tenis de masă.

Prima participare a Republicii Moldova la Universiada Mondială a avut loc în anul 1995. Pînă în prezent, țara noastră a cucerit, în total, la Universiadele Mondiale 27 medalii (patru medalii de aur, patru de argint și 19 medalii de bronz).

Jocurile Mondiale Universitare sunt organizate de Federația Internațională a Sportului Universitar (FISU) o dată la 2 ani. Este unul dintre cele mai mari foruri sportive din lume. Anul acesta evenimentul se află la cea de-a 31-a ediție și va întruni 10 mii de sportivi din circa 190 de state ale lumii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drapel , sportiv

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.