25 iulie 2023, 11:00 Sport views 1315
Rezultate notabile pentru clubul Maximus-Voievod la o competiție în România
25 iulie 2023, 11:00 Sport views 1315

Rezultate notabile pentru clubul Maximus-Voievod la o competiție în România

Peste 100 de sportivi din toate filialele Clubului Maximux-Voievod au participat la Cupa "Ștefan cel Mare", ediția I, desfășurată în județul Iași, România.

În premieră, Federația de Luptă Națională "Voievod" a fost și organizator al competiției alături de Clubul Vikings Gym Pașcani din România.

Sportivii moldoveni au reușit să obțină zeci de medalii de aur și să cucerească cinci centuri din opt.

Președintele Federației de Luptă Națională „Voievod”, Nicolae Pascaru, a salutat colaborarea fructuoasă dintre cluburile celor două țări, menționînd că luptătorii modoveni au avut o prestație la cel mai înalt nivel.

Nicolae Pascaru a vorbit și despre importanța consolidării cooperării cu cluburile din țara vecină.

"Pentru noi este important să desfășurăm mai multe competiții în România, pentru schimbul de experiență, dar și pentru a asigura pregătirea sportivilor noștri pentru commpetițiile europene și mondiale. E bine să facem concurență în interiorul regiunii noastre și, totodată, să promovăm stitlul de luptă națională "Voievod" în România. Românii au fost întotdeauna deschiși catre luptetle noastre. În perspectivă ne propunem deschiderea mai multor cluburi Voievod în Romania. La moment primul club Voievod deschis oficial în România.

Echipa Voievod este una experimentată, care activează de circa 30 de ani în acest domeniu și sîntem deschiși să facme schimb de experiență cu sportivii din România", a menționat Pascaru.

Responsabili de organizarea competiției din România au fost antrenorul și vicepreședinte al Federației „Voievod” Oleg Sclifos, precum și secreatrul general Serghei Stoler.

Cu un mesaj de felicitare pentru luptătorii moldovenit a venit și Oleg Sclifos.

"Felicitări sportivilor cu rezultatul obținut! Mulțumim părnților pentru încrederea acordată. Mulțumim cluburilor sportive din Moldova și România care au participat la eveniment, prețuim mult acest gest și puteți conta pe susținerea noastră reciprocă", a menționat Sclifos.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , competiţie , Romania , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.