03 decembrie 2013, 15:55 Sănătate views 30659
03 decembrie 2013, 15:55 Sănătate views 30659

Bea apă caldă cu lămîie. Iată la ce te ajută

Foto: obiectiv.info

Toată lumea știe că limonada este foarte sănătoasă. Însă, modul acesta de preparare nu este cel optim. Pentru a te bucura de toate beneficiile lămîii, cea mai bună variantă este să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineață, o ceașcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămîie/lime. Încearcă și vei simți diferențele!

Iată la ce te va ajuta această cură:

Te ajută să slăbești

Lămîile au un conținut mare de fibre pectine, care combat foamea. În plus, conform studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie

Apă caldă stimulează digestia. Lămîile și limele sînt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Acționează precum diureticele

Lămîia crește frecvența urinării, astfel ajutînd la eliminarea rapidă a toxinelor din organism și la menținerea tractului urinar sănătos.

Echilibrează nivelul pH-ului lichidelor din organism

Deși este greu de crezut, lămîia este un aliment foarte alcalin. Da, ea este acidă, dar în interiorul corpului devine alcalină (acidul citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat). După cum știi, un organism cu pH-ul echilibrat este cheia spre o stare de sănătate optimă.

Curăță pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafață și a petelor de pe piele. Apa cu lămîie elimină toxinele din sînge și ajută la menținerea tenului curat și sănătos.

Stimulează sistemul imunitar

Lămîile sînt bogate în potasiu, calciu, fosfor și vitamina C. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul și sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul metabolizează macronutrienții, ajută la buna funcționare a creierului și întărește, alături de calciu, oasele și dinții.

Hidratează sistemul limfatic

Atunci cînd corpul este deshidratat, nu își poate îndeplini corect funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, apariția stresului și a constipației etc. O ceașcă de apă caldă cu lămîie te hidratează foarte bine și ajută glandele suprarenale să funcționeze corect.

Sursa: obiectiv.info

Cuvinte cheie:

fructe si legume , vitamine , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.