30 martie 2016, 12:00 Sănătate views 4908
Numărul cazurilor de viroze a crescut pe parcursul ultimei săptămîni
30 martie 2016, 12:00 Sănătate views 4908

Numărul cazurilor de viroze a crescut pe parcursul ultimei săptămîni

Circa 1950 de cazuri noi de viroze s-au înregistrat pe parcursul săptămînii trecute, cu aproximativ 250 de cazuri mai multe decît în perioada 14 - 20 martie, a anunțat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP).

Potrivit Serviciului de presă al CNSP, în această perioadă au fost internaţi 79 de bolnavi, dintre care 51 de copii. Cei mai afectaţi sînt copiii de pînă la 6 ani.

Pe parcursul săptămînii trecute în municipiul Chişinău au fost identificate 12 cazuri de gripă clinică sezonieră, inclusiv 6 la copii de pînă la 17 ani.

În perioada rece a anului în total în mun. Chişinău s-au înregistrat 572 de cazuri de gripă sezonieră.

De la începutul sezonului rece în R. Moldova au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă 20 de persoane. În context, medicii atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

viroze , sanatate , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.