03 mai 2016, 16:45 Sănătate views 5622
După sărbători, moldovenii fug la sală
03 mai 2016, 16:45 Sănătate views 5622

După sărbători, moldovenii fug la sală

Printre urmările meselor copioase de Paști se numără și acumularea kilogramelor în plus.

Din acest motiv, chiar a doua sau a treia zi a sfintelor sărbători, moldovenii merg la sală pentru a-și recupera formele anterioare, notează NOI.md.

Specialiștii din domeniul sportului le recomandă celor care se grăbesc să ajungă la sala de forță să nu depună un efort considerabil chiar de la prima ședință. Să opteze mai mult pentru exercițiile tip cardio, după care să urmeze cîteva exerciții cu un efort mai redus.

Solicitați de NOI.md, unii nutriționiști, la capitolul alimentație, recomandă stabilirea unei zile de detoxificare pe baza unui singur produs, precum ar fi hrișca, sau o salată din morcov, sfeclă roșie și țelină. Și consumarea din abundență a apei plate este strict necesară, pentru a elimina toxinele din organism. La fel, medicii recomandă luarea mesei de cinci ori pe zi, fiecare dintre acestea avînd cîte 200 de grame.

Ajunse la sală, persoanele trebuie să consulte un antrenor personal și să se afle sub supravegherea lui. După asemenea „pauze calorice" se recomandă un sport calculat, punîndu-se accentul mai mult pe zonele problematice ale corpului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , sală , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
32 locuitori

Batîc este un sat din cadrul comunei Geamăna, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 32 de oameni. Satul Batîc a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.