27 mai 2017, 10:20 Sănătate views 4636
Orășelul Sănătății în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”
27 mai 2017, 10:20 Sănătate views 4636

Orășelul Sănătății în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

În contextul marcării Zilei Mondiale fără Tutun, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău organizează sîmbătă, 27 mai, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" un Orășel al Sănătății, în care sunt așteptați toți doritorii.

Un medic narcolog le va explica vizitatorilor care sunt consecințele consumului de tutun, le va vorbi despre bolile asociate fumatului și va veni cu sfaturi pentru cei hotărîți să se lase de acest viciu.

Mai multe panouri cu informații despre consecințele tutunului vor fi aranjate astfel încât să formeze un labirint, iar participanților la acțiune li se va propune să-l parcurgă. Pentru copii au fost pregătite tot felul de concursuri și alte activități distractive.

„Venim să atenționăm încă odată despre necesitatea respectării legii antitutun, care la 31 mai face un an, despre consecințele consumului de tutun", a menționat reprezenta serviciului de presă al CSP, Daniela Turtureanu.

În Republica Moldova fumează peste 48 la sută dintre bărbați și puțin peste 8 la sută dintre femei. Printre copiii cu vârste între 13 și 15 ani viciul este răspîndit în proporție de peste 10 la sută. Datele statistice arată că anual aproximativ șase mii de moldoveni mor din cauza maladiilor asociate fumatului. Peste 60 la sută dintre ei mor timpuriu, la o vîrstă aptă de muncă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sanatate , Chisinau , fumatul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.