28 februarie 2018, 14:15 Sănătate views 9901
Trei persoane au suferit hipotermii din cauza frigului
28 februarie 2018, 14:15 Sănătate views 9901

Trei persoane au suferit hipotermii din cauza frigului

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au suferit hipotermii din cauza frigului de afară.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, cei trei bolnavi sînt persoane fără adăpost și sînt din localitățile Orhei, Hîncești și Chișinău. „Aceștia au fost spitalizați în instituțiile medicale. Totodată, nici o persoană nu a suferit degerături", a spus Blănaru.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri.

„Din numărul total, patru bolnavi au fost internați în instituția medicală, iar trei dintre cei patru au suferit intervenții chirurgicale. Celorlalte 16 persoane li s-a aplicat ghips. Cel mai des, oamenii suferă fracturi la mâini și picioare, iar cele mai vulnerabile persoanele sînt cele după vârsta de 50 de ani", a afirmat Craveț.

Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întîmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic pînă la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele.

Meteorologii au anunţat Cod Galben de frig şi gheaţă cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

ger , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.