26 februarie 2020, 16:30 Sănătate views 4211
Opinie: Cazurile de coronavirus i-a panicat pe moldoveni în zadar
26 februarie 2020, 16:30 Sănătate views 4211

Opinie: Cazurile de coronavirus i-a panicat pe moldoveni în zadar

Cazurile de coronavirus înregistrate în toată Europa i-a panicat pe moldoveni, însă în zadar. O spune directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care spune că goana după măștile de protecție este zadarnică.

Potrivit lui Furtună, măștile din farmacii nu ne protejează în totalitate de viruși, inclusiv de coronavirus, așa că ar trebui să încetăm să mai cumpărăm măști cu duiumul, mai ales că acest lucru este confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății.

„Măștile simple chirurgicale, pe care le procurăm, nu asigură prorecția sută la sută. Primul care trebuie să poarte mască este persoana bolnavă. La noi se întîmplă invers – cel sănătos își pune mască. Masca pentru cel sănătos face ca actul de respirație să fie unul mai dificil decît cel obișnuit. Cel bolnav, prin mască, oprește un pic riscul de transmitere a bolii. Lucrătorii medicali la fel trebuie să poarte măști, pentru că ei îngrijesc de cei bolnavi. Lumea trebuie să înțeleagă și să nu cumpere măști cu pachetele", a spus directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Menționăm că, tot mai mulți moldoveni se plîngeau, zilele trecute, că în farmaciile din țară nu mai găsesc măști, iar prețul acestora s-a majorat semnificativ - de la 50 de bani, acestea au ajuns să coste pînă peste 5 lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.