06 mai 2014, 11:43 Sănătate views 17722
06 mai 2014, 11:43 Sănătate views 17722

O bacterie mai periculoasă ca HIV sperie lumea


Foto: jurnalul.ro

O formă nouă de gonoree, rezistentă la antibiotice, sperie lumea medicală. Tulpina "super-bacteriei" a fost identificată în anul 2008, în Japonia.

De atunci, ea a apărut în SUA, Austria, Franţa, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie. Medicii au avertizat că, dacă bolnavii nu sunt trataţi în fazele incipiente ale bolii, atunci milioane de oameni nu se vor mai face bine pentru că tulpina este rezistentă la antibiotice.

În plus, în cazurile în care bolnavul are imunitatea scăzută, această formă de gonoree poate provoca şoc septic şi chiar moartea.

Potrivit realitatea.net, se estimează că în Statele Unite mai mult de 700.000 de oameni se infectează anual cu gonoree. Mai puţin de jumătate din cazuri sînt raportate.

Cuvinte cheie:

sanatate , bacterie , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.