05 iulie 2014, 10:30 Sănătate views 10811
05 iulie 2014, 10:30 Sănătate views 10811

O substanță periculoasă a fost descoperită în rețeta Pepsi Cola


Foto: stirileprotv.ro

Conform unei organizații de protecție a mediului, colorantul folosit de Pepsi pentru celebra sa băutură, Cola, ar conține un nivel mult prea ridicat de substanțe cancerigene, scrie Huffington Post.

Anuntul a venit chiar dupa ce companiile PepsiCo Inc. si Coca-Cola.co au sustinut ca isi vor modifica formulele la nivel nationala, pentru a respecta o noua legislatie adoptata in California, conform careia bauturile care depasesc un anumit nivel de substante considerate periculoase pentru organism sa poarte pe eticheta un semn de avertizare pentru pericol de cancer.

Substanta chimica adusa in discutie in acest caz este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, pe scurt, care se produce prin fierbere si este regasita in multe mancaruri.

Organizatia de protectie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit ca din luna martie, de cand Pepsi si Coca-Cola au anuntat ca vor reduce nivelul de 4-Mel din bauturile sale racoritoare, Pepsi pare sa fi facut acest lucru doar pentru produsele comercializate in interiorul statului California, cele din exterior ramanand la fel.

Pepsi a anuntat ca schimbarile vor fi facute la nivel global, insa nu a precizat un interval de timp in care asa ceva chiar se va intampla.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , medicina , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.