Mergi spre compartimentul: Teatrul
31 mai 2016, 15:45 Teatrul views 6624
Teatrului ”Eugene Ionesco” i s-a conferit statutul de instituție națională
31 mai 2016, 15:45 Teatrul views 6624

Teatrului ”Eugene Ionesco” i s-a conferit statutul de instituție națională

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărîrea de a conferi teatrului "Eugene Ionesco" statut de Teatru Național, "în temeiul demersului instituției teatrale și în scopul recunoașterii meritelor deosebite ale instituției".

"Eugene Ionesco" este unul din principalele teatre din Chișinău, fondat la 11 septembrie 1991, la puțin timp după proclamarea independenței Republicii Moldova. În anul 1993 teatrul devine membru al ITEM (Informal European Theatre Meeting). Peste un an, teatrul inițiază și organizează, împreună cu Ministerul Culturii, Bienala Teatrului "Eugene Ionesco" (BITEI), primul în Moldova Festival Internațional de Teatru, un eveniment teatral și cultural unic în țară, se arată într-o notă informativă a Ministerului Culturii.

"Atribuirea statutului de instituție națională teatrului "Eugene Ionesco" este un act de justiție pentru un teatru care o merită deplin datorită unei activități prodigioase și notorii pentru Republica Moldova", mai notează Ministerul Culturii.

Reamintim că informații exhaustive despre Personalități ale teatruluiIstoria teatruluiTeatreDramaturgia teatralăActori de teatru și Evenimente teatrale pot fi găsite la compartimentul «Cultura» al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

cultura , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.