Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2011, 17:04 Miniatura views 5416
01 septembrie 2011, 17:04 Miniatura views 5416

Aniversarea a 423 de ani a orașului Florești

Aniversarea  celor 20 de ani de la proclamarea independenţei RM a fost serbată cu mult fast în întreaga ţară, iar la Floreşti sărbătoarea a continuat şi a d oua zi. Floreştenii au marcat la 28 august şi 423 ani de la înfiinţarea oraşului lor.

Cu această frumoasă ocazie, pe Piaţa Independenţei a fost organizat un concert de muzică şi dans, susţinut de cei mai tineri artişti amatori din Floreşti. Oaspeţii oraşului, cît şi locuitorii au putut vizita în această zi expoziţia-tîrg „Fabricat în Floreşti”, cu participarea întreprinderilor locale care au avut posibilitatea de a-și promova producția proprie. Deși ținta lor a fost potențialul cumpărător, totuși un interes sporit au acordat cei mai tineri vizitatori care mereu dau dovadă de curiozitate. Participanților la expoziția –tîrg ,,Fabricat în Florești”, li s-au înmînat diplome.

Locuitorii s-au bucurat de concertul susținut de tinerele talente floreștene.Organizatorii au încercat să mențină spiritul marii sărbători prin susținerea acestor activități cultural-artistice. Spre seara zilei, intrepretul îndrăgit, Ionel Istrati a reușit să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare care a fost susținută de formația de etno-rock din orașul Bălți.

Sursa: flortv.net

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.