Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2016, 11:10 views 9570
Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)
19 decembrie 2016, 11:10 views 9570

Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)

La Nisporeni, în ajunul primei zile de iarnă, a fost instalat, chiar în centrul orașului, un brad de toată frumusețea.

Coincidență frumoasă: pomul a fost adus pe Piața Ștefan cel Mare din Nisporeni din curtea Liceului "Ștefan cel Mare" din Nisporeni. Are o înălțime de 15 metri și, de acum încolo, va sta neclintit aici pînă la finele lunii ianuarie, înfrumusețînd orașul spre bucuria și admirația localnicilor.

"De mult timp Nisporeniul nu a mai avut un brad atît de mare și de frumos!", a declarat cu satisfacție primarul Grigore Robu, după care a specificat: "Chiar dacă nu este împodobit deocamdată, totuși deja atrage asupra sa privirile încîntate ale trecătorilor". Dînsul a subliniat că nu a fost cheltuit nici un bănuț pentru brad. Or, cei de la Liceul "Ștefan cel Mare" s-au bucurat să scape de el, căci bradul, cu crengile sale voluminoase, punea în pericol acoperișul edificiului. Astfel, în final, toată lumea a rămas mulțumită: școala – pentru că și-a salvat acoperișul, primăria – pentru că n-a cheltuit nimic, iar orașul – pentru că s-a ales cu un brad demn de admirația tuturor.

Pomul de Crăciun a fost adus în piață mai ceva ca un rege, fiind însoțit pe drum de o escortă de mașini de poliție cu girofarurile și sirenele incluse. Mai mult decît atît, potrivit primarului, din cauza mărimii impresionante, bradul nu a încăput pe strada principală a orașului, iar transportatorii au fost nevoiți să-și croiască o cale de acces spre locul de destinație de pe o stradă adiacentă.

Tot din spusele primarului, angajații mai vechi ai primăriei și chiar ex-primarul de Nisporeni, Ion Gangan, au recunoscut că, în ultimii zece ani, Nisporeniul nu a avut un brad atît de mare ca acum.

Mai în glumă, mai în serios, Grigore Robu a declarat că în acest an orașul Nisporeni are un brad mai frumos chiar și decît Chișinăul. Același lucru l-au remarcat și mai mulți internauți pe Facebook. "Chiar și neîmpodobit, arată mai bine decît bradul din capitală", a scris Nelu Tulbure. Iar Greta NG a venit cu o propunere: "Ar fi frumos să împodobească bradul toți cetățenii orașului".

Cît privește aprinderea luminițelor de pe brad, în semn de început al sărbătorilor de iarnă, Grigore Robu a recunoscut că, deocamdată, nu poate spune cu exactitate ziua în care va avea loc evenimentul. "Cert este un lucru: sărbătorile vor începe cît mai curînd posibil, astfel încît Nisporeniul să fie în rînd cu țările europene", a subliniat dînsul, precizînd că primăria pregătește și alte surprize frumoase pentru nisporeneni în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

brad , Nisporeni , Chisinau , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.