Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 august 2013, 10:46 views 8812
19 august 2013, 10:46 views 8812

Prima ediţie a Festivalului "Trec anii haiducului" la Ţahnăuţi

Foto: rezina.md

Iubitorii de muzică haiducească au participat duminică la prima ediţie a "Festivalulului cîntecului haiducesc", organizat de Consiliul raional Rezina. Evenimentul, denumit "Trec anii haiducului", s-a desfăşurat la o zonă de agrement din satul Ţahnăuţi.

"Scopul festivalului este promovarea şi valorificarea colectivelor folclorice de bărbaţi, promovarea cîntecului haiducesc", a declarat şefa Direcţiei Cultură Rezina, Angela Racu.

Oamenii au venit din diferite localităţi pentru a savura cîntecele haiduceşti.

"Ar fi bine să se organizeze mai des astfel de evenimente. Doar aşa oamenii se mai adună la o vorbă bună, mulţi sunt plecaţi prin străini".

"Pentru prima dată aud aşa cîntece frumoase, îmi pare bine că sunt cîntate multe cîntece din strămoşi, care le-am auzit de la mama mea, de la soacra mea".

În cadrul evenimentului s-a mai organizat şi o expoziţie la care au fost prezentate bucate tradiţionale moldoveneşti şi obiecte meşteşugăreşti.

"Pe această masă am pregătit bucate tradiţionale, purcelul copt, găină coaptă, fagure cu miere", a declarat Ina Latiş participantă la expoziţie .

Organizatorii îşi propun să organizeze acest festival odată în doi ani.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

tradiții , muzica , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.