Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

În raionul Slobozia s-a desfășurat concursul pentru cel mai curat și verde sat

Autoritățile raionului Slobozia au decis să efectueze un concurs anual pentru cea mai curată și verde localitate, pentru a ajuta la amenajarea satelor.

Rezultatele concursului au fost anunțate miercuri, transmite agenția "Novii Reghion". Primul loc în competiția pentru cea mai curată și verde localitate l-a ocupat satul Glinoe, locul al doilea a fost acordat satului Parcani, iar al treilea - satului Nezavertailovka.

În categoria satelor cu o populație de la 1000 la 3000 de locuitori cel mai bine amenajat a afost recunoscut satul Frunze,  iar în categoria localităților cu peste 3000 de oameni - satul Caragaș din raionul Slobozia.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.