Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2012, 15:00 views 8575
31 octombrie 2012, 15:00 views 8575

Tiraspolul intenționează să construiască un aeroport de pasageri


Foto: moldpres.md

Conducerea de la Tiraspol intenţionează nu doar să restabilească aerodromul din localitate, dar şi să întemeieze un nou aeroport de pasageri. Declaraţii în acest sens a făcut astăzi liderul transnistrean Evgheni Şevciuc în cadrul unei adunări generale a căzăcimii din regiune, transmite MOLDPRES cu referire la agenţia "Novosti Pridnestrovia".

"Pentru noi este foarte important să restabilim aerodromul din Tiraspol. Ne-a plăcut să vedem aici un avion rusesc. Ultima dată un avion a aterizat la Tiraspol în anul 1998", a spus Evgheni Şevciuc.

Conducerea transnistreană la iniţiativa aşa numitului preşedinte a luat o decizie să construiască în regiune şi un aeroport pentru pasageri.

"Există o mulţime de probleme politice din punct de vedere a spaţiului aerian internaţional, de vreme ce autorizaţiile sînt eliberate în Republica Moldova. Aceste chestiuni intenţionăm să le discutăm în cadrul negocierilor cu partea moldovenească", a specificat Şevciuc.

Cuvinte cheie:

calatorie , Tiraspol , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.