Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2013, 10:18 views 5906
28 ianuarie 2013, 10:18 views 5906

Un sistem de iluminat public modern a fost lansat în Tătărăuca Veche, Soroca

Circa 2200 de locuitori ai comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca, nu se vor mai teme să iasă din casă în orele nopții. În localitate a fost inaugurat un sistem modern şi econom de iluminare stradală cu o lungime a reţelelor de peste 20 de kilometri. Pentru întreținerea iluminatului public modern, fiecare gospodărie va achita un tarif lunar de zece lei, stabilit de consiliul local, relatează NOI.md.

În total, localitatea a fost dotată cu 334 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologiile LED, care au fost amplasate pe străzile principale, în perimetrul instituţiilor publice şi altor locaţii de interes. Tehnologiile moderne, vor permite economisirea a circa 117 mii lei anual, faţă de utilizarea soluţiilor clasice.

„Vom face tot posibilul ca să menținem acest serviciu și să contribuim și prin alte acțiuni la optimizarea consumului de energie”, a menționat primarul localității, Liviu Raischi.

Proiectul-pilot a fost gestionat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord, cu sprijinul financiar şi în parteneriat cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Costul investiţiei este de peste 2,7 milioane de lei.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.