Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 decembrie 2013, 15:46 views 17051
17 decembrie 2013, 15:46 views 17051

UTM a sistat activitatea bisericii "Sfinţii Trei Ierarhi"


Mai mulţi enoriaşi, împreună cu parohul de la biserica ortodoxă "Sfinţii Trei Ierarhi" din capitală, s-au trezit daţi afară din locaşul sfînt. Încăperea unde aveau loc slujbele aparţine Universităţii Tehnice din Moldova (UTM), iar printr-o decizie emisă de administraţie a fost sistată activitatea paraclisului. Administraţia UTM a declarat pentru Mesager că nu a dat afară pe nimeni şi că enoriaşii pot merge la altă biserică care poartă acelaşi hram şi se află în apropiere.

"S-au făcut niște lucruri pe care nu le-am înțeles, s-a luat crucea de pe biserică. Venisem marți la biserică și mi s-a pus ordinul în față și deja din biserică erau luate mai multe lucruri și eu nu am fost anunțat", a declarat pentru Mesager preotul Nicolae Crețu.

La distanță de aproximativ un kilometru de biserica respectivă, UTM a alocat un alt teren, unde se construiește o biserică cu același hram. Oamenii spun că aceasta este prea departe şi pînă acolo transportul public nu circulă. Mai mult, ei s-au obișnuit cu parohul Nicolae și nu vor sa frecventeze alt locaş.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

biserica , localitati , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1211 locuitori

Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.