Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2015, 16:00 views 9709
Noul sistem de achitare pentru călătorie în Chişinău
Foto: timpul.md
03 martie 2015, 16:00 views 9709

Noul sistem de achitare pentru călătorie în Chişinău

În troleibuzele şi autobuzele din capitală va fi implementat un nou sistem de achitare pentru călătorie. Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a emis o dispoziţie prin care au fost aprobate principiile generale de implementare a sistemului de taxare electronică.

Noul sistem presupune deţinerea de către pasageri a unor carduri pentru achitarea călătoriilor. Cardurile vor putea fi încărcate prin intermediul diferitor dispozitive, inclusiv terminale, care vor fi instalate în apropierea staţiilor de aşteptare a transportului public.

Odată cu implementarea acestui sistem urmează să fie aprobată o nouă structură de tarifare a serviciilor. Primăria Chişinău va solicita modificarea Codului cu privire la contravenţiile administrative şi anume procedura de sancţionare a călătorilor care se vor eschiva de la plata pentru călătorie.

Perioada de trecere de la sistemul actual de taxare la sistemul de taxare electronică este de şase luni, din momentul implementării proiectului.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

transport public , Chisinau , primaria , taxa

Comentarii

 (2)
  • #2 Mila Răspunde Citează selecţia
    Обрыдло всё, дурь за дурью. Хоть бы женился, жена с тещей что-нибудь путное бы посоветовали, а то с дядюшкой ничего путного в голову не влезает. Хватит насиловать столицу, Доринел, женись скорее (цитата).
  • #1 k5215t Răspunde Citează selecţia
    Очередная дурь ударила в в голову нашему градоначальнику
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.