Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2015, 16:00 views 9884
Centrul Chișinăului va fi înfrumusețat cu o instalație grandioasă 3D (FOTO)
Foto: facebook.com/theeye.md
06 mai 2015, 16:00 views 9884

Centrul Chișinăului va fi înfrumusețat cu o instalație grandioasă 3D (FOTO)

Un grup de tineri arhitecți își propun să schimbe viziunea chișinăuienilor și a vizitatorilor capitalei asupra orașului. Interpretarea neobișnuită a imaginii capitalei va fi inclusă într-o instalație de proporții grandioase în inima Chișinăului, informează NOI.md.

Echipa „Eye" a elaborat un proiect unic, care nu are analogii în întreaga lume – o machetă a orașului, creată cu ajutorul imprimantei 3D, cu suprafața de 400 de metri pătrați. Clădiri în miniatură, elaborate în detaliu, se vor afla sub picioarele trecătorilor prin Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt".

Macheta EYE este o art-instalație informativă la nivelul solului, situată sub blocuri de sticlă. Astfel, pe lîngă faptul că zona pietonală existentă nu se micșorează, este creat și un efect miraculos în timpul primblării deasupra „orașului". Seara „mini-Chișinăul", fiecare clădire va fi iluminată din interior cu ajutorul luminilor LED, fapt ce va oferi machetei mai mult volum și culoare.

„Proiectul «Eye» este calea spre implementarea noilor tehnologii în viața cotidiană. Astfel, acestea vor deveni disponibile pentru fiecare", afirmă autorul proiectului, Alexandru.

În plus, instalația va juca un rol important în dezvoltarea turismului. Datorită panourilor touchscreen, atît locuitorii Chișinăului, cît și oaspeții capitalei vor avea posibilitatea să se informeze despre principalele puncte de atracție și istoria orașului, rețelele de transport public, localuri, parcuri, hoteluri etc. Recent, în colaborare cu Facultatea Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, a fost creat un miniprototip al machetei, ce urmează a fi executat.

„Instalația respectivă are rol de socializare. E un punct de atracție unde oamenii se pot întîlni, discuta și informa în era în care comunicarea reală e practic înlocuită de cea virtuală", a menționat Anastasia Zeleniuc, designerul proiectului „Eye".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , turism , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.