Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2015, 16:54 views 6895
Urechean: ne vor trebui mulți ani pentru a îmbunătăți imaginea Chișinăului
Foto: moldova24.info
30 iunie 2015, 16:54 views 6895

Urechean: ne vor trebui mulți ani pentru a îmbunătăți imaginea Chișinăului

Alegerile au trecut. Primarul general a fost ales. Este responsabilitatea alegătorilor: ce au ales, aceea și vom avea. Le place sau nu, dar este votul majorității și nu putem face nimic", a afirmat Serafim Urechean, care a gestionat capitala între anii 1994-2005, solicitat de NOI.md să comenteze rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor primarului general al capitalei.

Serafim Urechean, care conduce acum Curtea de Conturi și a participat la primul tur al alegerilor primarului general de Chișinău, candidînd din partea PLDM, nu prevede schimbări pozitive pe timpul primarului general nou-vechi Dorin Chirtoacă. Serafim Urechean își explică opinia prin relațiile pe care Chirtoacă le-a construit cu Consiliul Municipal în anii trecuți.

„Este puțin probabil că primarul general nou ales și noua componență a Consiliului Municipal vor avea suficientă flexibilitate și iscusință pentru a obține ceva productiv, consideră Urechean. Actualul scrutin nu s-a desfășurat după principiul alegerii unui gospodar sau părinte al orașului, care va servi cu credință toți locuitorii capitalei, nu-i va diviza în „ai noștri" și „ai voștri după apartenență națională, după confesiune. Miracolele vor continua. La fel ca și pînă acum", a specificat Serafim Urechean.

Totodată, fostul primar general se îndoiește că Consiliul Municipal merită să se confrunte cu primarul general Dorin Chirtoacă. „Nu există pîrghii de influență asupra primarului general. Doar referendumul, dar poți să-l faci și de zece ori, rezultatul poate fi prevăzut din timp. Eu le-aș sugera tuturor să dea dovadă de înțelepciune și depolitizare. Primarul general și consilierii municipali trebuie să se concentreze asupra soluționării problemelor actuale cu care se confruntă locuitorii municipiului. Este vorba despre salubrizare și situația sanitară, ordinea pe străzi, organizarea parcărilor, soluționarea problemei privind depozitarea și prelucrarea deșeurilor menajere solide, deoarece bomba între Chișinău și Bubuieci cîndva va exploda. La fel și problema privind purificarea apelor reziduale. De asemenea, este necesară o revizuire a tuturor deciziilor adoptate de Consiliul Municipal și primar în ceea ce privește alocarea terenurilor din afara planului de dezvoltare a orașului. Probleme stringente sînt foarte multe, iar cineva profită de ele și se îmbogățește. Consider că ne vor trebui mulți ani pentru a îmbunătăți imaginea Chișinăului în urma încălcărilor comise", a conchis Serafim Urechean.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.