Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 noiembrie 2015, 15:01 views 5890
Culoarea gheretelor din Chișinău trebuie coordonată cu Primăria
23 noiembrie 2015, 15:01 views 5890

Culoarea gheretelor din Chișinău trebuie coordonată cu Primăria

Culoarea gheretelor amplasate în capitală va trebui coordonată cu Primăria municipiului Chișinău, pentru ca „tot orașul să aibă un aspect armonios". Cerința a venit din partea primarului Dorin Chirtoacă astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, relatează NOI.md.

„Cerința noastră față de proprietarii gheretelor este ca, atunci cînd vor să schimbe o construcție veche pe una nouă, să vină să aprobe paleta coloristică la Primăria Chișinău", a declarat Dorin Сhirtoacă. Edilul își argumentează cerința prin faptul că e necesară armonizarea nuanțelor de culori existente în oraș.

„De multe ori, fiecăruia i se pare că ceea ce face el anume este frumos prin prisma a ceea ce consideră el de cuviință. Dar nu este cazul să ieșim fiecare în evidență! Trebuie ca tot orașul să aibă un aspect armonios", a completat Chirtoacă.

Primarul a menționat că un număr limită de culori nu există în acest sens, însă mai indicate sînt culorile deschise, pastelate, nu și cele stridente.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

ghereta , Dorin Chirtoaca , primaria , culoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.