Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2015, 09:39 views 7730
Principalul Pom de Crăciun al ţării a fost inaugurat
02 decembrie 2015, 09:39 views 7730

Principalul Pom de Crăciun al ţării a fost inaugurat

Locuitorii și vizitatorii capitalei, în seara de ieri, 1 decembrie, s-au adunat în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului" pentru a asista la aprinderea iluminatului stradal decorativ. Prin această acțiune, primăria municipală a dat startul sărbătorilor de iarnă, relatează NOI.md.

Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de un concert susținut de interpreții autohtoni Costi Burlacu și Corina Țepeș, Tania Cerga, „Plăieșii", Doinița Gherman, Guz, Kapushon și alții.

După concert a fost conectat iluminatul stradal decorativ și, desigur, a fost inaugurat Pomul de Crăciun lîngă Arcul de Triumf. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți, cu un mesaj de felicitare, primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, și prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega.

NOI.md reamintește că în acest an autoritățile publice locale, din cauza protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, au fost nevoite să amenajeze bradul, deja existent, din stînga Arcului de Triumf.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
6 locuitori

Vanțina Mică este un sat din cadrul comunei Pîrlița, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Vanțina Mică a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.