Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 aprilie 2016, 15:58 views 8391
Cine sînt posibilii succesori ai primarului general al Chișinăului
18 aprilie 2016, 15:58 views 8391

Cine sînt posibilii succesori ai primarului general al Chișinăului

Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu a exclus faptul că ar putea să-și abandoneze postul pînă la expirarea mandatului.

La ședința operativă a Primăriei din 18 aprilie, el și-a confirmat declarațiile anterioare că nu insistă să rămînă în post. Chirtoacă chiar i-a nominalizat pe posibilii pretendenți care ar putea să-l substituie în acest post, notează NOI.md.

Chirtoacă a afirmat că este gata să-și recunoască incapacitatea în postul de primar general în cazul în care problema privind demiterea lui va fi înaintată la referendum. „Repet încă o dată că pentru mine funcția de primar general nu este atît de importantă ca proiectele pe care le putem realiza spre binele chișinăuienilor. Într-o recentă emisiune eu am spus că trei mandate sînt suficiente, acesta deja este succesul meu. Dacă însă îmi va permite Dumnezeu și poporul, eu sînt gata să muncesc în continuare și să fiu de folos. Au devenit însă frecvente zvonurile despre referendumul pentru demiterea mea. Aici așa stau lucrurile: ori voi fi înlăturat, ori voi demonstra că beneficiez de susținere în rîndurile poporului. Să nu ne dăm în spectacol, cînd nu a trecut nici un an din momentul ultimelor alegeri", a menționat primarul general.

Chirtoacă i-a numit pe cei care ar putea să-l substituie în postul de primar general. Printre ei i-a evidențiat pe actualii viceprimari Nistor Grozavu și Vlad Coteț. „Grozavu deseori mă substituie. Dar sînt și alți oameni cu care colaborăm susținut și care, de asemenea, ar putea rîvni la postul de primar", a declarat Chirtoacă. Printre „alți oameni" el i-a numit, în particular, pe șeful Direcției sănătate a capitalei, Mihai Moldovanu, și pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, care anterior au fost eliberați din funcții de către Consiliul municipal Chișinău, dar continuă să se afle în posturile lor.

Menționăm că, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune Pro TV Chișinău pe 15 aprilie, Chirtoacă a dat și alte nume de eventuali succesori. Atunci el i-a menționat pe ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu, șefa Direcției finanțe a Primăriei, Veronica Herța, și deputatul liberal Roman Boțan.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , primaria , succesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.