Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 aprilie 2016, 16:15 views 6002
Măsuri sporite de securitate în perioada sărbătorilor de Paşti
29 aprilie 2016, 16:15 views 6002

Măsuri sporite de securitate în perioada sărbătorilor de Paşti

În perioada sărbătorilor de Paşti, numărul echipelor de patrulare şi a poliţiştilor care patrulează a fost dublat.

Anunţul a fost făcut de şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului de la IPN, în ultima săptămână peste 1375 de biserici au fost controlate de poliţişti, în urma cărora au fost emise 641 de recomandări pentru responsabilii din cadrul bisericolor.

Totodată, Marin Maxian a anunţat despre restricţionarea circulaţiei pe strada Bănulescu Bodoni, segmentul bulevardul Ştefan cel Mare şi strada Columna. Acest segment de stradă va fi destinat persoanelor venite să ia Focul Haric de la Catedrala metropolitană.

Mai mult decât atât, pentru a nu crea incomodităţi în trafic, posesorii automobilelor sunt rugaţi să nu-şi parcheze automobilele în imediata apropiere a lăcaşelor sfinte.

În acelaşi context, a fost făcut un apel către toţi cetăţenii de a respecta ordinea publică şi de a avea grijă de bunurile personale în perioada când vor fi plecaţi la rude de sărbători.

Un apel deosebit a fost făcut către tinerii care organizează ruguri în Noaptea Învierii, atenţionându-i că incendierea anvelopelor este strict interzisă.

În ceea ce priveşte Paştele Blajinilor, Marin Maxian a anunţat despre restricţionarea traficului în apropiarea cimitirului Sfântul Lazăr. Acolo va fi posibil accesul doar cu transportul public.

În schimb, au fost identificate anumite spaţii din imediata apropiere a cimitirului pentru parcarea transportului privat.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

politia , Paste , securitate , Focul Haric

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.