Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 noiembrie 2016, 15:00 views 6347
Bradul care ar putea fi principalul Pom de Crăciun al ţării (Foto)
16 noiembrie 2016, 15:00 views 6347

Bradul care ar putea fi principalul Pom de Crăciun al ţării (Foto)

Pomul de Crăciun revine în centrul capitalei. Se pare că autoritățile au găsit bradul care va înfrumuseța Chișinăul de sărbători.

Una dintre variante este un molid care creşte în cartierul Schinoasa. Proprietarii susţin că bradul a fost sădit acum 38 de ani şi are aproape 17 metri înălţime.

Ei au decis să-l vîndă pentru că se tem ca pomul să nu cadă peste casă. Totuşi proprietarii se vor despărţi cu greu, întrucît arborele a fost sădit de părinţii lor.

Ieri, molidul a fost inspectat de către angajaţii de la Spaţii Verzi şi nu este exclus ca anume acesta să fie principalul pom de Crăciun al ţării.

Pentru brad autorităţile сapitalei nu vor cheltui nici un leu, întrucît un sponsor a anunţat că va achita toate cheltuielile pentru pomul de Crăciun.

Totuşi, anul aceasta Primăria din Chişinău va cheltui 30.000 de lei doar pentru ghirlande şi pentru a împodobi şi înfrumuseţa pomul care va fi amenajat în PMAN.

Sărbătorile de iarnă în Capitală vor începe, tradiţional, pe 1 decembrie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

brad , Crăciunul , Chisinau , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.