Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 noiembrie 2016, 15:30 views 4474
Arborii din Piața Marii Adunări Naționale sînt defrișați (Foto)
23 noiembrie 2016, 15:30 views 4474

Arborii din Piața Marii Adunări Naționale sînt defrișați (Foto)

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău se defrișează în acest moment mai mulți arbori. Potrivit șefului Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruță, contactat telefonic de Realitatea.md, copacii sunt tăiați pentru că au rădăcini slabe.

Eliferii Haruță susține că tot azi, în locul copacilor tăiați vor fi plantați alții noi, cu talie înaltă și coroana rotundă, de specie frasin.

În total vor fi defrișați 18 arbori și alți 20 vor fi plantați în loc.

De asemenea, potrivit șefului de la Spații Verzi, în această perioadă vor fi defrișați și câțiva arbori din Grădina Publică Ștefan cel Mare, care tot vor fi înlocuiți cu puieți.

Menționăm că la începutul lunii noiembrie și de pe strada Gavriil Bănulescu-Bodoni au fost scoși mai mulți copaci, iar ulterior, au fost plantați în loc puieți de tei.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

copac , Chisinau , centru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
647 locuitori

Stejăreni este un sat din cadrul comunei Lozova, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 de oameni. Satul Stejăreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.