Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2012, 15:29 views 4347
29 mai 2012, 15:29 views 4347

Locatarii unui bloc din preajma parcului „La Izvor” ameninţă cu blocarea străzii Calea Ieşilor

Locatarii unui bloc din preajma parcului „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei bat alarma. Un teren de aproximativ un hectar din zona parcului a fost îngrădit şi, potrivit lor, acolo urmează a fi construit un bloc cu 16 etaje. Oamenii spun că nu vor admite ridicarea construcţiei, inclusiv din cauza că blocul în care locuiesc este avariat, iar construcţia le va distruge casa.

Totul a început în ziua de vineri, cînd muncitorii au îngrădit teritoriul. Locatarii spun că nimeni nu le-a cerut acceptul şi nu le-a spus nimic, iar teritoriul este păzit de oameni înarmaţi. În dimineaţa zilei de luni, ei au mers la Primărie de unde au venit cu pretorul.

„De la început, ni-au spus că vor să construiască ceva pentru copii, cu două nivele. Apoi, domnul pretor a cerut să i se aducă documentele din care reieşea că la cele două nivele pentru copii vor mai fi încă 14 etaje cu apartamente”, a afirmat Natalia Barbulat, care locuieşte în preajmă.

„Absolut nimeni nu ştie nimic, dar aici e zona parcului. Ne trezim mîne-poimîne că ne iau tot parcul. N-o să avem cu ce respira”, s-a arătat indignat un alt locuitor, Grigore Rotaru.

Oamenii s-au arătat îngrijoraţi şi de prezenţa pazei, spunînd că din cauza lor copiilor li-e frică să iasă la joacă în curte.

De cealaltă parte, agenţii de securitate susţin că au fost dislocaţi să păzească îngrădirea, iar mai mult nu cunosc nimic.

Aşa ori altfel, oamenii declară că mai aşteaptă o zi, iar dacă problema nu se rezolvă, vor ieşi la proteste, blocînd strada Calea Ieşilor.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.