Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2018, 15:00 views 10684
Scara unui bloc din capitală s-a transformat într-o adevărată gunoiște
27 noiembrie 2018, 15:00 views 10684

Scara unui bloc din capitală s-a transformat într-o adevărată gunoiște

Își duc traiul într-o adevărată gunoiste. Locuitorii unui bloc din capitală se plîng că de mai bine de un an sînt nevoiți să suporte un miros greu și mormanele de deșeuri pe care o femeie le adună la etajul al doilea. Oamenii spun că au depus nenumărate plîngeri la poliție, dar nimic nu s-a schimbat.

Cînd intri în acest bloc de pe stradă Ginta Latină ești întîlnit de un miros îngrozitor. La etajul al doilea, chiar în scară, găsești o adevărată gunoiste. O mulțime de sacoșe și cutii încărcate cu gunoi sînt ținute aici, așa încît e greu să ajungi pînă la etajul al treilea, fără să le atingi. Locuitorii spun că toate sînt aduse de o femeie care trăiește acolo.

"Într-o zi a adus varză murată, miroasea în toată scară. Este insuportabil, mai ales pentru copii."

"O întrebăm și se curată și iarăși se adună toate aceste chestii, miroase pînă sus."

Vecinii spun că au scos deșeurile din bloc de cîteva ori, însă la scurt timp scară se umplea din nou de gunoaie. Femeia le-ar aduce de la tomberoane.

"De ani de zile ne deranjează, îl aruncăm și ea iarăși îl adună. Intrați la ea în casă să vedeți ce se întîmplă pe la balcoane."

Am încercat să vorbim cu femeia acuzată de vecini că ar cară aici deșeurile, dar ea ne-a închis ușa. Nu este singurul caz de felul acesta. În luna mai, salvatorii și muncitorii de la au descins în locuința unei bătrîne de la Telecentru și au scos de acolo tone de deșeuri.

Iar în iulie au fost evacuate camioane de deșeuri dintr-un apartament din satul Roșcani, raionul Anenii Noi. Acolo vecinii au descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului care s-a stins printre mormanele de gunoi pe care le adună.

Șeful direcției Locativ Comunale ne-a spus că va reveni mai tîrziu cu o replică.

Pentru această practică psihologii au o explicație. Ei spun că adunatul deșeurilor și a obiectelor vechi și nefolositoare este o metodă prin care unii oameni își manifestă sentimente înăbușite, fie pierderea unor oameni dragi sau a unor lucruri importante.

Sursa: protv.ro

Cuvinte cheie:

Gunoiște , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.