Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iunie 2019, 16:50 views 4410
La Chișinău a fost lansat un flashmob în apărarea Stadionului Republican
28 iunie 2019, 16:50 views 4410

La Chișinău a fost lansat un flashmob în apărarea Stadionului Republican

La Chișinău a fost lansat un flashmob în apărarea Stadionului Republican, inițiat de o locuitoare a capitalei, Irina Prokopiuk-Starikova, împreună cu copiii săi, transmite Noi.md.

O tînără mamă a publicat pe o rețea socială o fotografie pe fundalul Stadionului Republican, în care ea și copiii ei apar ținînd postere cu mesajul: "Мы против! Sunt împotrivă!".

Dau START flashmob-ului "Sînt împotrivă". "Faceți o fotografie cu familia dvs. pe fundalul Stadionului Republican și semnați "Sînt împotrivă!". Poate ne vor auzi!", îndeamnă Irina.

Ea a spus că se opune construirii ambasadei SUA pe teritoriul Stadionului Sepublican, în centrul istoric al capitalei, unde poate și trebuie să se construiască ceva util pentru oameni.

"Acest teritoriu a aparținut și aparține cetățenilor Moldovei! Cetățenilor Chișinăului! Acesta este un teritoriul GIGANT! De ce are nevoie Moldova de o asemenea ambasadă uriașă a SUA? Acesta este CENTRUL ISTORIC AL CAPITALEI! De ce nu lăsați acest teritoriu în FOLOSUL cetățenilor! Restaurați stadionul? SAU, DE EXEMPLU! În fiecare an este organizat un "Tîrg de Crăciun" pe stradă pe 31 august! Este ÎNCHISĂ întreaga stradă! Știți de ce? Pentru că NU AVEM unde organiza acest tîrg! Cu ce nu vă place acest loc? De ce nu putem organiza acolo tîrguri, expoziții, concursuri? La urma urmei, se poate de organizat o zonă de PARC ca să se poată plimba copiii, îndrăgostiții să stea pe banci! PENTRU OAMENI!", a scris ea pe pagina sa de pe o rețea socială.

Femeia a fost susținută de alți locuitori ai Chișinăului, care îndeamnă oamenii să se alăture acțiunii și chiar să iasă la un protest în fața ambasadei SUA.

"Lăsați-i să construiască o ambasadă pe teritoriul sediului Partidului Democrat, iar în centru să construiască ceva pentru popor", au declarat ei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , flash-mob , stadion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.