Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2016, 17:00 Muzica populară views 8805
Scurgere de amoniac la Fabrica de Brînzeturi din Cahul (Video)
12 aprilie 2016, 17:00 Muzica populară views 8805

Scurgere de amoniac la Fabrica de Brînzeturi din Cahul (Video)

La data de 11 aprilie 2016, în jurul orei 17:00, la Fabrica de Brânzeturi din Cahul a avut loc o scurgere de amoniac de la un compresor.

În tot raionul a fost simțit un miros înțepător specific amoniacului. La moment situația este sub control, la fața locului fiind prezenți angajații Direcției Situații Excepționale Cahul care au lichidat avaria.

Potrivit doamnei Ludmila Antohi, directoarea Fabricii de Brânzeturi din Cahul, nici o persoană nu a avut de suferit pe urma acestei avarii, aceasta petrecându-se după orele de muncă.

„Activitatea Fabricii nu va avea de suferit din cauza acestei situații excepționale – o dată ce vom primi permisiunea de la Direcția Situații Excepționale angajații vor reveni la serviciu" a mai precizat doamna Antohi.

„La chemare s-au deplasat 2 unități tehnice cu un efectiv de 11 persoane și un echipaj SMURD pentru a lichida avaria. Pompierii au evacuat persoanele care se aflau în zona contaminată și au fost întreprinse toate măsurile de a diminua efectele scurgerii și a lichida avaria" ne-a comunicat Gheorghe Hanganu, ofițer de presă al DSE Cahul.

Potrivit pompierilor, populația nu trebuie să se agite, au avut loc măsurări a concentrației substanței toxice în aer, aceasta este în limita normei. Totodată, aceștia menționează că nu există risc de contaminare.

Sursa: www.ziuadeazi.md

Cuvinte cheie:

Cahul , fabrică , amoniac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.