Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2017, 16:45 views 5770
Muzeul Satului la Ruseştii Noi
03 martie 2017, 16:45 views 5770

Muzeul Satului la Ruseştii Noi

Clădirea Muzeului local din Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, a fost dată în exploatare astăzi, 3 martie. Acesta este primul centru expoziţional din localitate unde vizitatorii vor putea face cunoştinţă cu cele mai relevante momente din istoria localităţii, dar şi vor putea participa la diverse activităţi culturale.

Potrivit unui comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, renovarea clădirii a fost posibilă grație investițiilor din Fondul Național de Dezvoltare Regională în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în nouă localități, crearea oportunităților de investire în turism". Lucrările de renovare a clădirii au costat aproximativ un milion de lei.

Potrivit primarului localității, Pavel Codreanu, în scurt timp primăria intenționează să anunțe un concurs de selectare a exponatelor pentru Muzeu la care vor fi îndemnați să participe toți locuitorii satului Ruseștii Noi și Ruseștii Vechi. Autoritățile intenționează să organizeze deschiderea oficială a muzeului la începutul acestei veri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzeu , Muzeul Satului , turism , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
5062 locuitori

Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.