Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 martie 2015, 14:47 Stilurile dansului moldovenesc views 10581
La Ungheni au fost puse în funcțiune semafoare de tip LED
06 martie 2015, 14:47 Stilurile dansului moldovenesc views 10581

La Ungheni au fost puse în funcțiune semafoare de tip LED

În oraşul Ungheni a fost finalizată prima etapă a proiectului ce prevede dotarea intersecţiilor din localitate cu semafoare moderne de tip LED. De la începutul lunii martie în oraş funcţionează peste 200 de semafoare de trafic şi, în premieră, 74 de semafoare pentru pietoni, transmite MOLDPRES cu referire la surse locale.

Potrivit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, lucrările au fost efectuate în cadrul proiectului „Sistem de informare şi securitate în traficul rutier în oraşul Ungheni". Acesta a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Programul operaţional comun România-Ucraina-R. Moldova.

Proiectul a fost lansat la începutul anului 2014 şi urmează să fie finalizat în iunie curent. În ultima etapă a acestuia, la Ungheni urmează să fie instalate circa 1400 de semne rutiere şi 120 de indicatoare fosforescente cu denumiri de străzi. Totodată, proiectul prevede activarea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, inclusiv 21 de camere video şi radare.

"Ungheni este primul oraş din R. Moldova unde a fost efectuat un studiu de fezabilitate pentru a stabili intersecţiile în care este necesar de a instala semafoare. De asemenea, a fost efectuat un studiu de trafic pentru a programa semafoarele astfel, încît circulaţia să fie fluidizată cît mai eficient. După realizarea tuturor componentelor proiectului respectiv, vom putea afirma că oraşul Ungheni beneficiază de un sistem de siguranţă în trafic ce corespunde standardelor europene", a menţionat Alexandru Ambros.

Proiectul „Sistem de informare şi securitate în traficul rutier în oraşul Ungheni" are un buget de 720 de mii de euro, bani oferiţi de UE. Contribuţia autorităţilor locale este de 10%.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , infrastructura , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.