Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2015, 11:50 Stilurile dansului moldovenesc views 11123
Gările auto din Călăraşi şi Ungheni au fost renovate
25 aprilie 2015, 11:50 Stilurile dansului moldovenesc views 11123

Gările auto din Călăraşi şi Ungheni au fost renovate

Oraşul Ungheni are o gară auto nouă, iar călătoriile cu autobuzul au devenit mai plăcute pentru sutele de pasageri care zilnic circulă prin gara din localitate. Proiectul face parte din Programul de renovare a staţiilor auto din Republica Moldova, relatează Mesager.

Gara auto din Ungheni a fost construită din temelii. Până anul trecut, orașul nu avea o stație auto separată, iar Gara feroviară din oraș o adăpostea și pe cea auto. Ghișeele pentru casele de bilete erau într-o stare deplorabilă, iar angajaţii erau nevoiți să muncească în condiții insalubre.

Călătorii sunt cei mai entuziasmați de noua gară și spun că timpul petrecut în sala de așteptare a devenit mai scurt.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a inspectat instituțiile după reconstrucţie, a declarat că procesul de renovare a gărilor din țară abia a început.

Construcția Gării auto din Ungheni și modernizarea stației din Călărași a costat câte un milion de lei. Banii sunt alocați din bugetul Întreprinderii de Stat „Gări și Stații Auto".

Până acum, au fost finalizate cinci gări – Străşeni, Călăraşi, Ungheni, Făleşti, Floreşti. În 2015, urmează să fie reconstruite gările din Glodeni, Cantemir, Gara Auto Centru din Chişinău, precum şi va continua modernizarea Gării de Nord.

Sursa: calm.md

Cuvinte cheie:

gara auto , localitati , Moldova , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.