Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 iulie 2015, 17:08 Stilurile dansului moldovenesc views 9280
Pe străzile din orașul Ungheni au apărut radare (Foto)
Foto: ungheni.md
01 iulie 2015, 17:08 Stilurile dansului moldovenesc views 9280

Pe străzile din orașul Ungheni au apărut radare (Foto)

Pe străzile din orașul Ungheni au fost instalate 6 radare care atenționează șoferii cu ce viteză se deplasează. Nu e prilej ca aceștia să se sperie că vor fi amendați, sînt doar niște panouri informative pe bază de LED care indică limita de viteză admisă pe acea porțiune (verde) şi îi atenționează în caz că aceasta este depășită (roșu).

Panourile electronice care indica viteza au fost instalate pe strada Națională la intrare în oraș, în apropierea Pieței Independențeişi în cartierele periferice. Aceste panouri sînt parte componentă a proiectului implementat de Primăria orașului Ungheni „Sisteme de siguranță și informare în traficul rutier".

Potrivit Primăriei orașului Ungheni, menirea acestor radare este de a atenționa și disciplina șoferii automobilelor să nu depășească viteza și să reducă numărul accidentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Asemenea panouri sînt instalate pe străzile mai multor țări europene și își îndeplinesc cu succes destinația.

O altă măsură pentru micșorarea numărului de accidente cu implicarea pietonilor este instalarea pe carosabilul străzilor a limitatoarelor de viteză, sau cum li se mai spune în popor „polițiști culcați". Acestea au fost instalate, în primul rînd, pe străzile ce se află în apropierea școlilor sau grădinițelor, cum ar fi str. Eminescu (în apropierea liceului „Vasile Alecsandri"), str. G. Crestiuc (în apropierea marketului „Ninelle" și liceul „Gh. Asachi") și pe străzile cu trafic aglomerat. Pînă la moment, au fost instalate deja 4 limitatoare de viteză.

Deși limitatoarele de viteză ar putea încetini traficul rutier, potrivit oficialilor primăriei, siguranța în traficul rutier este mai presus de toate, iar viața omului are prioritate. În continuare, va fi aplicat și marcajul rutier pe toate străzile. Pe unele străzi va fi aplicat marcaj simplu, pe altele însă – marcaj din termoplast, cu o rezistență de până la 5 ani. Acesta din urmă va fi aplicat pe străzile care au fost reparate capital.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

proiect , soferi , automobil , viteza , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.