Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de crupe de porumb,
- 3 linguri măcriş tăiat,
- 4 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de ulei,
- 4 ouă (gălbenuşuri),
- 1/5 pahar frişcă (lapte),
- 2/3 de pahar smântână,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru măcinat,
- leuştean verde,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuştean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1856
- Populația:
- 227 locuitori
Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.