15 octombrie 2010, 15:46 views 21194

Peşte înăbuşit

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (crap, biban),
  • 4 cepe,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • ½ pahar bulion de peşte,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • pătrunjel şi cimbru verde.

Mod de preparare:

Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.

Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.