Miel umplut la cuptor
Ingrediente:
- 1 miel (3-3,5 kg),
- măruntaie de miel,
- 3-4 pahare tăieței de casă,
- 4 cepe,
- 4 linguri ulei,
- 1 ou,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru marinată:
- 5-6 căţiei de usturoi,
- 1-2 rădăcini hrean,
- 5 cepe,
- 1 pahar vin de masă,
- 10-12 boabe piper negru,
- ½ pahar ulei,
- 3-5 foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Mielul întreg se unge cu marinată, se pune într-un vas neoxidant, se lasă sub peliculă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se scoate din marinată, se curăţă de ingredientele tari ale marinatei, se umple, se pune pe o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 180 grade pe 1,5-2 ore, adăugîndu-se periodic apă sau bulion.
Prepararea marinatei: Hreanul şi ceapa se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, uleiul, vinul, se amestecă bine, se adaugă foi de dafin şi piper negru boabe.
Preparare umpluturii: Se fierb tăiţeii de casă. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea, se prăjesc în ulei, se sărează, se piperează, se adaugă tăieţeii şi oul crud.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1653
- Populația:
- 1334 locuitori
Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.