08 octombrie 2010, 13:59 views 34641

Tocătură de ciuperci

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci,
  • 4 cepe,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat.

Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2510 locuitori

Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.