Gogoşari umpluţi cu carne
Ingrediente:
- 8 gogoşari,
- 1 lingură ulei,
- 1 lingură pesmeţi din făină de grîu fărîmiţaţi,
- ½ pahar smîntînă,
- 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
- ¼ linguriţă de sare de lămîie,
- pătrunjel.
Pentru umplutură:
- 400 g carne de porc,
- 2 linguri orez sau crupe de porumb,
- 4 cepe,
- 2 roşii,
- 1 lingură unt,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Gogoşarii curăţaţi de peduncul şi seminţe se pun pentru 2-3 minute în apă fierbîndă cu sare şi sare de lămîie. Se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmeţi. Peste ei se toarnă smîntîna, se presară cu brînză şi se dă la cuptor.
Gogoşarii umpluţi se garnisesc cu pătrunjel verde.
Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele de porumb sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapă mărunţită şi roşii date prin răzătoare, sare, piper şi verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1529
- Populația:
- 1358 locuitori
Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.