30 january 2015, 15:02 Moldovan Diaspora views 10965
O aeronava cu pasageri, interceptata de fortele aeriene italiene
Photo: stirileprotv.ro
30 january 2015, 15:02 Moldovan Diaspora views 10965

O aeronava cu pasageri, interceptata de fortele aeriene italiene

Fortele aeriene italiene au trimis, miercuri, doua avioane de vanatoare pentru interceptarea unei aeronave de pasageri, scrie publicatia Il Messaggero, citata de Mediafax.

Zgomotul provocat de aparatele supersonice militare au starnit panica in nordul Italiei, unde localnicii au crezut ca este cutremur. Doua avioane de vanatoare au interceptat aeronava de pasageri care zbura din Turcia spre Elvetia.

Echipajul nu reusea, din cauze tehnice, sa ia legatura cu autoritatile aeronautice italiene, astfel ca a fost declansata o alerta antiterorista.

Insa zgomotul specific generat in momentul in care cele doua avioane militare au depasit bariera sonica a starnit panica la sol.
Numeroase persoane din localitati situate in regiunile Toscana si Emilia Romagna au crezut ca este cutremur, mai ales ca, din cauza norilor, nu se vedea niciun avion.

La o scoala din Scarperia, situata in apropiere de Florenta, s-a declansat alerta de cutremur si au fost initiate procedurile de evacuare.

"Toate geamurile casei trepidau", a declarat o femeie din satul Figline Valdarno, citata de site-ul BlitzQuotidiano.it. De frica, femeia a chemat pompierii.

La serviciul de urgenta au fost primite sute de apeluri care indicau un zgomot puternic si trepidatii.

"A fost un zgomot foarte puternic, ca o explozie, dupa care totul trepida", a povestit o femeie din localitatea La Rufina.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

avion , Italia , forţe aeriene

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.