16 march 2018, 12:55 Moldovan Diaspora views 14725
Diaspora a adunat fonduri pentru mai mulți copii din Băcioi (Foto)
16 march 2018, 12:55 Moldovan Diaspora views 14725

Diaspora a adunat fonduri pentru mai mulți copii din Băcioi (Foto)

Moldovenii din Marea Britanie s-a întrunit la Londra pentru a sărbători sosirea primăverii. În acest an, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) a organizat cea de-a partea ediție a evenimentului „MărțiShop". Fiecare invitat prezent la festivitate a fost întâmpinat cu un mărțișor de către voluntari.

Evenimentul a avut o cauză caritabilă. Donațiile cetățenilor noștri din diasporă au fost transmise către Fundația Donează pentru Copii, ONG din comuna Băcioi, din Republica Moldova. Datorită moldovenilor cu suflet mare s-au adunat fonduri pentru mai mulți copii din localitatea sus-menționată.

Totodată, oaspeții au avut parte de un program artistic și un recital de poezii. Pe parcursul festivității a fost organizată o tombolă. Invitații la eveniment au avut posibilitatea de a achiziționa obiecte de artizanat, sticle de vin, cărți cu poezii, cât și CD-uri ale artiștilor prezenți. De asemenea, a fost desfășurat și un atelier de creație pentru copii.

Olga Cotelnic, președintele AMMB a afirmat că „evenimentele noastre capătă amploare. MărțiShop-ul, a fost un nou prilej pentru moldoveni să-și dea întâlnire într-un mod neformal, dar pentru o cauză nobilă. Echipa noastră de voluntari se implică activ în dezvoltarea comunității din Marea Britanie și caută mereu oportunități să contribuie pentru viitorul Republicii Moldova. În acest an, am fost plăcut surprinși să observăm oameni noi, care au avut ocazia să socializeze direct cu alți membri din diasporă".

Source: brd.gov.md

Keywords:

copii , diaspora , Martisor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.