13 july 2012, 15:55 Moldovan Diaspora views 5118
13 july 2012, 15:55 Moldovan Diaspora views 5118

Marea Britanie s-ar putea retrage din UE


Foto: lefigaro.fr 

"În timp ce Francois Hollande efectuează prima sa vizită oficială în Marea Britanie, David Cameron se gîndește la statutul de membru al Marii Britanii în UE", - scrie Le Figaro.

Obiectivul principal al primei vizite oficiale la Londra a lui Hollande a fost echilibrarea relaţiilor, relatează autorul articolului. Marţi s-a făcut din nou referire la regulile de joc, care ar trebui să permită UE să se îndrepte spre ieşirea din criză, fără a risca să se ciocnească de dreptul de veto din partea Marii Britanii. În acelaşi timp, aspecte dureroase, cum ar fi impozitarea tranzacţiilor financiare sau uniunea bancară, nu vor ieși din cadrul zonei euro şi nu va fi aplicate tuturor membrilor UE.

Francois Hollande a lansat ideea Europei cu mai multe viteze, fiecare luîănd ceea ce doreşte în Uniune, respectînd în acelaşi timp alte ţări. "Retragerea din UE nu este în interesul nostru", - a declarat David Cameron, la începutul lunii iulie. El înţelege că jumătate din exporturile britanice de bunuri şi servicii merg spre UE. De asemenea, el înţelege că City va avea de suferit de pe urma prăbuşirii monedei euro mai mult decît orice alt oraş european.

Confruntat cu o astfel de alegere, prim-ministrul se comporta destul de pragmatic. El a spus recent despre posibilitatea unui referendum privind aderarea la UE. "Dacă o astfel de acțiune se va efectua, Marea Britanie şi UE au mult de pierdut. Oamenii de afaceri britanici nu trebuie convinși de acest lucru", - scrie autorul articolului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.