Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2012, 15:55 Diaspora moldovenească views 5126
13 iulie 2012, 15:55 Diaspora moldovenească views 5126

Marea Britanie s-ar putea retrage din UE


Foto: lefigaro.fr 

"În timp ce Francois Hollande efectuează prima sa vizită oficială în Marea Britanie, David Cameron se gîndește la statutul de membru al Marii Britanii în UE", - scrie Le Figaro.

Obiectivul principal al primei vizite oficiale la Londra a lui Hollande a fost echilibrarea relaţiilor, relatează autorul articolului. Marţi s-a făcut din nou referire la regulile de joc, care ar trebui să permită UE să se îndrepte spre ieşirea din criză, fără a risca să se ciocnească de dreptul de veto din partea Marii Britanii. În acelaşi timp, aspecte dureroase, cum ar fi impozitarea tranzacţiilor financiare sau uniunea bancară, nu vor ieși din cadrul zonei euro şi nu va fi aplicate tuturor membrilor UE.

Francois Hollande a lansat ideea Europei cu mai multe viteze, fiecare luîănd ceea ce doreşte în Uniune, respectînd în acelaşi timp alte ţări. "Retragerea din UE nu este în interesul nostru", - a declarat David Cameron, la începutul lunii iulie. El înţelege că jumătate din exporturile britanice de bunuri şi servicii merg spre UE. De asemenea, el înţelege că City va avea de suferit de pe urma prăbuşirii monedei euro mai mult decît orice alt oraş european.

Confruntat cu o astfel de alegere, prim-ministrul se comporta destul de pragmatic. El a spus recent despre posibilitatea unui referendum privind aderarea la UE. "Dacă o astfel de acțiune se va efectua, Marea Britanie şi UE au mult de pierdut. Oamenii de afaceri britanici nu trebuie convinși de acest lucru", - scrie autorul articolului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
221 locuitori

Floriceni este un sat din cadrul comunei Căinarii Vechi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Floriceni a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.