30 july 2014, 11:00 Moldovan reality views 12562
Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria
Photo: unimedia.info
30 july 2014, 11:00 Moldovan reality views 12562

Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria

Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria, însă, în cazul schimbării radicale a status quo-ului este posibil orice. De această părere este politologul rus, Serghei Markedonov, exprimată într-un interviu pentru newsarmenia.ru.

„Rusia nu are astfel de intenții, o astfel de dorință, pentru că asta ar complica situația. Cu toate acestea, în cazul în care va fi o schimbare radicală a status quo-ului contrară intereselor Rusiei, este posibil orice", a declarat Markedonov.

Potrivit acestuia, la etapa actuală există un format stabilit care de bine de rău funcționează, iar Moscova nu este interesată să-l schimbe.

Totodată, expertul a subliniat că Moscova așteaptă rezultatele alegerilor din Republica Moldova, în special cine va veni la putere: adepții unor presiuni mai dure asupra Transnistriei, sau adepții unor acțiuni mai pragmatice. „Și, desigur, va avea influență situația generală în jurul Ucrainei. În concluzie, aș spune: dacă nu va exista o schimbare bruscă a status quo-ul, puțin probabil ca Moscova să întreprindă ceva pe vectorul transnistrean", a mai spus Markedonov.

Source: unimedia.info

Keywords:

Transnistria , Moldova , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.