30 october 2014, 12:19 Moldovan reality views 10417
Diacov: Riscul unui nou 7 aprilie în Moldova este iminent
Photo: unimedia.info
30 october 2014, 12:19 Moldovan reality views 10417

Diacov: Riscul unui nou 7 aprilie în Moldova este iminent

Președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, avertizează că un scenariu de genul celui de la 7 aprilie 2009 este foarte posibil din nou în Moldova, după ce liderii unor partide declară în presă deschis că nu exclud petrecerea alegerilor anticipate, notează UNIMEDIA.

În cadrul unei întâlniri cu alegătorii din raionul Orhei, Diacov a declarat marți că „dorința de a destabiliza situația politică în țară este astăzi mai vizibilă ca oricînd".

„În perspectiva în care în rezultatul alegerilor nu va exista o majoritate clară apare pericolul ca unii actori politici să se folosescă de moment și să provoace destabilizarea situației în țara. Deja sau evidențiat în presă lideri a unor partide concurente care anunță deschis că nu exclud petrecerea alegerilor anticipate în decurs de 6-7 luni, în perioada imediată după alegeri. Ce înseamnă această declarație de fapt?Realitatea este că astăzi se dorește împiedicarea creării majorității parlamentare, instalării guvernului și într-un final provocarea dezordinelor în masă, prin întărtarea unor grupuri de populație împotriva altora. În practică asta ar însemna nu numai stoparea procesului de integrare europeană dar și autoizolarea Republicii Moldova, crearea unei atmosfere de confruntare de lungă durată și drept rezultat o criză politică, economică și socială profundă", a mai spus sursa.

Președintele de onoare al democraților a precizat că, dacă alegerile palamentare nu se vor solda cu formarea unei majorități care să poată să asigure formarea rapidă a coaliției de gurvernare și a executivului, atunci riscul unui nou 7 Aprilie în Moldova este iminent.

„Divizarea în continuare a electoratului în tabere rivale nu face decât sa păstreze starea de conflict în țară, iar în această situație este important ca nu numai clasa politica dar și noi, toți cetățenii, să conștientizăm că Republica Moldova stă la o răscruce extrem de importantă pentru soarta țării", a conchis Diacov.

Source: unimedia.info

Comments

 (2)
  • #2 k5215t Reply Quote selected
    А разве глубокий кризис уже не наступил? Послушайте, вы, гейроинтеграторы, вы хоть раз спросили у своего народа, чего ОН хочет? Или вам это не интересно и не входит в вши планы?
  • #1 k5215t Reply Quote selected
    А разве "глубокий кризис" уже не наступил? Послушайте, гейропидераторы, вы хоть раз спросили у своего народа, чего ОН хочет? Или вам это по барабану?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.