28 november 2014, 09:42 Moldovan reality views 6477
Pe 30 noiembrie secţiile de documentare a populaţiei vor activa pînă la 21.00
Photo: ipn.md
28 november 2014, 09:42 Moldovan reality views 6477

Pe 30 noiembrie secţiile de documentare a populaţiei vor activa pînă la 21.00

În legătură cu desfăşurarea alegerilor parlamentare şi în vederea asigurării cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegeri, toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei vor activa pe 30 noiembrie 2014 după un program prelungit, de la ora 7.00 pînă la ora 21.00, transmite IPN.

Totodată, în perioada 25 – 30 noiembrie, secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei eliberează la solicitare, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu cetăţenilor cu drept de vot, care deţin acte de identitate cu statut „nevalabil", inclusiv şi deţinătorilor paşapoartelor de tip sovietic, care din anumite considerente nu au obţinut buletinul de identitate, precum şi cetăţenilor ale căror acte sunt pierdute/furate şi celor care anterior nu au deţinut acte de identitate.

Comisia Electorală Centrală a permis cetăţenilor cu drept de vot să participe la alegerile parlamentare în baza actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat. Astfel, în această situaţie buletinul de identitate provizoriu nu se va elibera.

Buletinul de identitate provizoriu se eliberează în mod simplificat, după stabilirea identităţii şi a statutului juridic (apartenenţei la cetăţenia Republicii Moldova), fără prezentarea obligatorie a documentelor de stare civilă, în cazul în care solicitantul anterior a fost luat în evidenţă în Registrul de stat al populaţiei.

Source: ipn.md

Keywords:

Moldova , alegeri , CEC

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.